Drivs du av att bygga långsiktiga affärsrelationer och verkligen göra skillnad för kunder? Trivs du i en social roll där samarbete och gemenskap ses som viktiga komponenter för att nå framgång? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Sidensjö Sparbank söker dig som vill arbeta som rådgivare mot våra företagskunder.

Om verksamheten

Vi är en bank som hela tiden växer.

Sidensjö Sparbank grundades redan år 1900 och är en av de ledande bankaktörerna i Örnsköldsviks kommun. Under de senaste 15 åren har vi haft en god kundtillströmning och antalet kunder har i princip fördubblats. Vårt motto är ”vi ser människan” och därför vill vi nu förstärka vårt team för att kunna bibehålla den goda service vi vill ge våra kunder. Vår målsättning är att medverka till att alltid hitta den mest fördelaktiga och hållbara totallösningen för våra kunder och bidra till en positiv ekonomisk utveckling i kommunen. Banken har idag 17 anställda och en affärsvolym på nästan 6 miljarder SEK.

Om rollen

Som företagsrådgivare kommer du att

  • arbeta aktivt med både befintlig kundstock och mot nya kunder
  • arbeta med att säkerställa krediter och att kredituppföljningar hanteras och följs upp på ett regelrätt sätt

En viktig del i rollen är att vara lösningsorienterad med en förmåga att analysera och förstå varje kunds unika situation för att på bästa sätt tillgodose deras befintliga och kommande behov. Många av våra kunder finns inom segmentet Skog- och lantbruk och därför tror vi att du har intresse eller erfarenhet av det sedan tidigare. Vi har även en betydande del av våra kunder inom segmentet transport med både anläggningsentreprenörer samt transportörer.

Vem är du?

Vi söker dig som idag jobbar som företagsrådgivare inom finans och har erforderliga licenser från Swedsec. Vi ser det som meriterande om du har

  • erfarenhet av företagsförsäkringar
  • erfarenhet av kreditbedömningar samt har förmågan att förstå och analysera ett bokslut
  • erfarenhet av att kunna hantera IT-system och gillar att arbeta digitalt
  • en proaktiv inställning då vi gärna vill attrahera nya företagskunder

För att trivas i rollen tror vi att du är en social och utåtriktad person som tycker om att ha många kontaktytor och som förstår vikten av att skapa och behålla långsiktighet i affärsrelationer. Det är naturligt för dig att bygga nätverk. Du har god känsla för service och har en drivkraft att självständigt driva ditt arbete framåt. Du är samtidigt en prestigelös, engagerad lagspelare som stöttar dina kollegor när det behövs. Vidare är du van vid att arbeta strukturerat och leverera mot deadlines.

Du som söker bor här i Örnsköldsviks kommun eller har planer på att flytta hit.

Varför ska du jobba hos oss?

Hos oss arbetar du i en verksamhet med korta beslutsvägar och du får stor möjlighet att påverka din egen utveckling. Du kan i stor utsträckning styra din egen arbetsdag, oavsett om du möter kund på kontoret eller ute hos kunden. Vi är inte rädda för att anpassa oss och prova nytt på vägen mot den bästa banken. Vårt motto ”vi ser människan” genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar tillsammans och ställer prestigelöst upp i alla lägen såväl mot våra kunder som mot varandra. Vi har högt i tak och strävar mot att utvecklas tillsammans. Genom att hjälpa människor och företag att förverkliga sina drömmar vill vi göra vår kommun till en bättre plats.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning. Du sitter i trevliga lokaler i Sidensjö lite drygt två mil från Örnsköldsvik.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka den till vår VD Thomas Edblad, , så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast 2019-12-15 men urvalsprocessen kommer ske löpande.