Hoppa till textinnehållet

Bekvämt fondval

  • Lätt att välja fond - det enda du behöver göra är att fundera på hur länge du ska spara och om du vill ta mer eller mindre risk
  • En fond räcker - du får tillgång till spännande investeringar på olika marknader
  • Slipp ha koll - vi sköter förvaltningen åt dig och anpassar fonderna efter vad som händer på marknaden

Svårt att välja fond? Våra Basfonder gör valet enklare. Starta ett enkelt och smart fondsparande och slipp förvaltningen av fonderna! 

Välj den Basfond som passar dig!

Pajdiagrammen visar fondernas normalfördelning.

Swedbank Robur Bas Ränta

Räntor:     45%

Krediter:   55%

 

Du gillar inte stora risker och accepterar en lägre avkastning för att slippa se värdet på sparandet variera för mycket. Din spartid är 2 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

          


Räntor
: 100 %
 

Du vill ha ett säkert sparande och accepterar därför en lägre avkastning för tryggheten att dina sparpengar finns när du behöver dem. 

          


Aktier:
30% 

Räntor: 70%

Du är försiktig och ogillar när värdet på ditt sparande svänger för mycket. Men du är medveten om att du måste ta en viss risk för att få möjlighet till högre avkastning.

          


Aktier:
50%

Räntor: 50%
 

Du är ingen riktig chanstagare utan vill ha balans i sparandet. Ett sparande som består av lika delar trygghet som risktagande ger dig både stabilitet som möjlighet att ta del av börsuppgångar.

Swedbank Robur Bas 50

Aktier:        50%

Räntor:      40%

Krediter:    10%

 

Du är ingen stor chanstagare. Men du vill ändå ha möjlighet att ta del av börsuppgångar så du kan tänka dig att ta en del risk. Din spartid är 3 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 50

          
 

Aktier: 70%
Räntor: 30%

 

Du vill ha bra avkastning och blir inte orolig när börsen går upp och ned utan är beredd att ta en relativt hög risk för möjligheten att se dina sparpengar växa.

          

Aktier: Minst 90%

För dig är det hög avkastning som gäller. Du har ett buffertsparande och har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta.

Swedbank Robur Bas 100

Aktier:       100%

 

För dig är det avkastning som gäller. Du har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta. Din spartid är 5 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 100

Lite mer om basfonderna