Hoppa till textinnehållet

Bekvämt fondval

 • Svårt att välja fond? Våra Basfonder gör valet enklare
 • Välj önskad spartid och se vilken basfond som har en risknivå som du är bekväm med
 • Du slipper ha koll, vi sköter förvaltningen åt dig och anpassar fonderna efter vad som händer på marknaden

Starta ett enkelt och smart fondsparande och slipp förvaltningen av fonderna! Välj den basfond som stämmer med din risknivå och spartid. Sedan sköter fondförvaltarna resten.

Välj den Basfond som passar dig!

Swedbank Robur Bas Ränta

Du gillar inte stora risker och accepterar en lägre avkastning för att slippa se värdet på sparandet variera för mycket. Din spartid är 2 år eller längre.

Räntor:     45%

Krediter:   55%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

          


Räntor
: 100 %
 

Du vill ha ett säkert sparande och accepterar därför en lägre avkastning för tryggheten att dina sparpengar finns när du behöver dem. 

          


Aktier:
30% 

Räntor: 70%

Du är försiktig och ogillar när värdet på ditt sparande svänger för mycket. Men du är medveten om att du måste ta en viss risk för att få möjlighet till högre avkastning.

          


Aktier:
50%

Räntor: 50%
 

Du är ingen riktig chanstagare utan vill ha balans i sparandet. Ett sparande som består av lika delar trygghet som risktagande ger dig både stabilitet som möjlighet att ta del av börsuppgångar.

Swedbank Robur Bas 50

Du är ingen stor chanstagare. Men du vill ändå ha möjlighet att ta del av börsuppgångar så du kan tänka dig att ta en del risk. Din spartid är 3 år eller längre.

Aktier:        50%

Räntor:      40%

Krediter:    10%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 50

          
 

Aktier: 70%
Räntor: 30%

 

Du vill ha bra avkastning och blir inte orolig när börsen går upp och ned utan är beredd att ta en relativt hög risk för möjligheten att se dina sparpengar växa.

          

Aktier: Minst 90%

För dig är det hög avkastning som gäller. Du har ett buffertsparande och har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta.

Swedbank Robur Bas 100

För dig är det avkastning som gäller. Du har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta. Din spartid är 5 år eller längre.

Aktier:       100%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 100

Pajdiagrammen visar fondernas normalfördelning.

Mer om basfonderna

 1. Lätt att välja fond

  Det enda du behöver göra är att fundera på hur länge du ska spara och om du vill ta mer eller mindre risk och sedan välja den Basfond som passar dig.

 2. En fond räcker

  En basfond är en så kallad fond-i-fond vilket innebär att du egentligen sparar i flera olika fonder samtidigt. Med en Basfond får du tillgång till spännande investeringar på olika marknader, till exempel bolag som bidrar till omställningen till en mer hållbar värld.

 3. Vi sköter resten

  När du sparar i en Basfond gör våra förvaltare löpande justeringar för att att din valda risknivå ska hållas. Samtidigt analyseras och utvärderas olika möjligheter för att anpassa fonden efter rådande marknadsläge.