Behovet att kunna sköta företagets ekonomi digitalt efterfrågas av allt fler, inte minst bland de mindre företagen. Företagskollen är en ny lösning som gör det enkelt för småföretagare att få en överblick på kassaflödet i företaget. Verktyget hämtar data från kundens företagskonto i internetbanken och skapar prognoser över hur mycket pengar som är på väg in och ut.

- Vi förstår att företagare har fullt fokus varje dag att möta sina kunders behov. Med Företagskollen vill vi ge företagare ett verktyg för att följa kassaflödet. Med det kan de få bättre möjligheter att förstå företagets likviditet och därmed kunna förutse svackor, öka stabiliteten och stärka tryggheten i företaget, säger Ulf Möller som arbetar med företagserbjudandet på Swedbank.

Om Företagskollen

Företagskollen är framtagen i samarbete med Asteria AB och ingår i internetbanken företag för Swedbanks och sparbankernas företagskunder. Syftet är att vara ett komplement till småföretagares befintliga bokslutsarbete och samtidigt ge dem en enkel och visuell prognos av företagets kassaflöde.

  • Hämtar transaktioner och saldo från konton i internetbanken företag. Därefter analyseras och kategoriseras transaktionerna automatiskt.
  • Resultatet visualiseras i tydliga grafer och en prognos på företagets framtida kassaflöde presenteras.
  • Kunderna ansluter sitt företag till tjänsten under "Företagskollen" i nya versionen av internetbanken företag.
  • Kunden kan även ansluta sitt bokföringssystem¹ för att få en djupare analys, fler insikter och en tydligare prognos av kassaflödet.

Läs mer om Företagskollen på swedbank.se/foretagskollen