Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Mynt och sedlar som blir ogiltiga 2017

Alla gamla mynt utom 10-kronan blev ogiltiga 30 juni 2017. Likaså de gamla 100- och 500-kronorssedlarna. Insättning av de ogiltliga mynten och sedlarna kunde göras avgiftsfritt i insättningsautomat fram tills den 31 augusti.

Vad gör jag med mina gamla mynt?

Insättning av gamla 1-kronor, 5-kronor och den mer ovanliga 2-kronan från 70-talet kunde göras t om 31 augusti. Alla äldre mynt är nu att betraktas som metallskrot.

Vad gör jag med mina gamla sedlar?

Insättning av gamla 100- och 500-kronorssedlar kan göras t om 31 augusti i insättningsautomat och till 30 juni 2018 på ditt bankkontor. Insättning i Bankomats automater är avgiftsfritt.

Lösa in ogiltliga sedlar hos Riksbanken

Riksbanken löser in sedlar endast om det totala värdet på sedlarna är mer än 100 kronor. Anledningen är att de tar ut en avgift på 100 kronor per ärende oavsett hur många sedlar eller hur stort belopp som skickas in.

Mer information

Sedlar och mynt (Riksbanken)
Lösa in ogiltiga sedlar (Riksbanken)
Information om penningtvätt (swedishbankers.se)

Stäng Skriv ut