Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Skog och lantbruk

Här har vi samlat information, tips och inspiration till dig som är skogsägare eller lantbrukare.

Sidensjö Sparbank vill vara det bästa bankalternativet för dig som skogs- och lantbrukare. Den starka anknytning vi har till landsbygden i kombination med vår flexibilitet medför att våra tjänster kan anpassas efter dina behov och utifrån våra långvariga relationer med skogs- och lantbrukskunder.

Hållbara investeringar

För oss ska hållbara investeringar bidra till en hållbar utveckling samt främja exempelvis biologisk mångfald och levande ekosystem. Planerar du för solceller, halmpanna, fosforfällor eller något annat? Välkommen att prata med oss.

Jenny
 • Viktigt att tänka på när du köper skog

  Vad ska man tänka på när man ska köpa skog – och hur kan skog bli en mer lönsam affär? Vi listar våra bästa tips!

  Tänk på detta när du köper skog
 • Valutasäkra EU-stödet

  Vill du vara säker på att få ut ett visst belopp kan du valutasäkra betalningarna.

  Valutasäkra EU-stödet
 • Avverkningsdags – Vem säljer jag till?

  Här berättar en av våra skogsspecialister om hur man kan tänka när det är dags för slutavverkning.

  Avverkningsdags – Vem säljer jag till?
 • Tips till dig som nybliven skogsägare

  Först: Stort grattis som nybliven skogsägare. Oavsett om du har köpt eller ärvt din skog, är ett tips att sätta mål med vad du vill göra med din skog. Har du det klart kommer mycket att ge sig av sig självt.

  Har du blivit med skog?
 • Försäljning av gårdsprodukter – så kan du få det att lyckas

  Drömmer du om att komma igång med gårdsförsäljning och på så vis kanske trygga en inkomst? Intresset för lokalproducerat är stort, så idén är god. Men se till att ha en plan från start för vem som ska köpa dina produkter. Här får du tips om hur du kan få det att funka.

  Försäljning av gårdsprodukter – så kan du få det att lyckas
 • Gör skogsbruksplanen till din bästa vän

  Skogsbruksplanen är ett optimalt verktyg när du ska sköta din skog. Har du ingen plan är ett tips att skaffa en. För att skogsbruksplanen ska motsvara förväntningarna, är det några saker som är viktiga att tänka på.

  Har du ingen skogsbruksplan - skaffa en

Skog- och lantbrukslån

Ska ni köpa en skogsfastighet eller skaffa en ny lantbruksfastighet? Du kan få hjälp med allt från att finansiera gården och köpa nya traktorer, till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning och leasing, samt ger specialistråd.

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto, skogslikvidkonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Mer inspiration och rapporter

Ny rapport: Skogsbarometern 2023

Trots ekonomisk oro och en svag global ekonomi ligger den upplevda lönsamheten i skogsbruket på historiskt höga nivåer. Hela 62 procent av skogsägarna uppger att det är den högsta lönsamheten på åtminstone tio år. Samtidigt finns oro, inte minst för EU:s skogspolitik och risken för en försämrad konjunktur under 2024 visar en färsk skogsbarometer.

Sparande

Hållbarhet i ditt sparande kan handla om att ha en buffert, spara regelbundet men också om vilken typ av sparande du väljer. Förutom att spara på ett vanligt konto kan du även spara i fonder. 

Bättre Affärer för dig med skogs- och lantbruk

Här samlar vi tips och råd som kan inspirera dig i ditt företagande inom skogs- och lantbruk.